Prajitura cu dovleac

de Mitinita in Prajituri, 9 Noi 2014 | 9385 vizualizari

 

O reteta din caietul mamei mele si care a intrat in cartea mea de retete :)

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 3 oua
  • 1 zahar vanilat
  • faina cat cuprinde (pentru un aluat elastic, usor de intins)
  • Umplutura
  • 1 kg dovleac
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 150 g zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Incalzim cuptorul.

Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de modelat. Lasam sa se odihneasca.

Dam dovleacul pe razatoare, amestecam cu zahar si scortisoara. Daca dovleacul este mai zemos, puteti sa il caliti si sa il scurgeti de zeama.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima foaie si o asezam in foaia tapetata cu ulei si faina. Punem umplutura de dovleac peste foaie si mai intindem inca o foaie pentru deasupra.

Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem prajitura cam 30 de minute. Lasam sa se raceasca si o taiem in felii. Se poate pudra sau se poate lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura imposibila cu dovleac si ciocolata