Prajitura cu Fanta

de dakris in Prajituri, 10 Ian 2013 | 16687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 600 g branza de vaci/cas
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta vanilie si/sau coaja de portocala rasa
  • Jeleu
  • 2 plicuri praf pt budinca vanilie
  • 750 ml Fanta
  • 5-6 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Fanta:

Blatul

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile. Se varsa uleiul treptat, apoi faina,cacaoa si praful de copt. Se varsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu testand-o cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema

Branza de vaci se mixeaza bine cu zaharul pudra si untul moale. Se adauga esenta de vanilie (+optional coaja rasa de portocala).

Jeleul

Praful pt budinca de pune intr-un bol cu zaharul si putina Fanta, restul se pune intr-o craticioara pe foc. Cand incepe se fiarba se varsa compozitia obtinuta anterior si se mentine pe foc inca cca 2 min.

Peste blatul racit se intinde crema de branza si, deasupra, se varsa jeleul fierbinte. Se lasa la racit si apoi se introduce in frigider cel putin 1 ora inainte de a fi portionata, pt a se intari jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Fanta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)