Prajitura cu foaie sfaramata

de Valclaudia in Prajituri, 3 Noi 2013 | 13074 vizualizari

 

dupa reteta Timeei. Delicioasa, asa cum ma asteptam!

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 450 gr.faina
  • 200 gr. unt
  • 150 gr. zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit sare

Crema:

  • 150 ml lapte
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 foaie sfaramata
  • 150 gr. unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem (de mere am folosit eu)
  • 1 esenta de rom

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingurita de unt

Decor:

  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie sfaramata:

Amestecam toate ingredientele enumerate la aluat. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Il tinem o ora la frigider, apoi il impartim in 3 parti egale.

Ungem dosul tavii cu ulei, apoi intindem pe rand cele trei foi si le coacem la temperatura de 170 grade pana devin usor aurii (cca 10 min. fiecare).

Crema se prepara astfel: sfaramam cea mai putin reusita foaie, o amestecam cu 2 linguri de cacao,laptele la temperatura camerei, esenta de rom si gemul.

Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa.Adaugam cate o lingura din crema de unt peste amestecul de foi sfaramate pana incorporam toata cantitatea.

Cu aceasta crema umplem cele doua foi, apoi glazuram cu ciocolata topita la foc mic in 3 linguri de lapte si 1 lingurita de unt.

Decoram cu bombonele colorate si lasam sa se inmoaie foile de la crema pana a doua zi cand putem portiona prajitura.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cu aceste cantitati mie mi s-a parut cam moale crema. Cand am sa repet aceasta reteta sigur voi umbla putin la cantitatea de lapte, adica am sa pun doar 100 ml lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie sfaramata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Katy