Prajitura cu foi

de Silvioara in Prajituri, 17 Dec 2011 | 14167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac pt. prajituri stins cu zeama de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare
  • Crema:
  • 2 plicuri de budinca de vanilie pregatita conform instructiunilor de pe plic,
  • cu 1l. lapte,
  • 6 linguri de zahar
  • coaja de lamaie sau de portocala

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi:

Ingredientele pentru foi se amesteca si se framanta cu faina pana se obtine un aluat potrivit de tare. Aluatul se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii de aragaz.

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic si se pune fierbinte intre foi. Prajitura se preseaza bine, se inveleste in folie si se lasa la rece pana a doua zi sau de dimineata pana seara. Cand foile s-au inmuiat, se taie marginile prajiturii, se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ungureasca