Prajitura cu foi cu bulion

de Bunica in Prajituri, 2 Aug 2014 | 28073 vizualizari

 

Prajitura cu foi cu bulion o faceam eheeeeee, in tinerete! ;) Este o prajitura usoara, tocmai buna pentru vara!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 1 ou
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri suc de rosii sau bulion putin diluat
  • 11 linguri ulei
  • 600 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g gris
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 200 g unt
  • un borcan gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Intr-un vas de mixer punem: oul, zaharul si uleiul .

Mixam pana se topeste zaharul.

Adaugam bicarbonatul, pe care-l stingem cu zeama de lamaie, sucul de rosii si mixam in continuare.

Luam un vas pentru framantat si punem faina.

Turnam peste faina compozitia cu sucul de rosii si framantam un aluat elastic si nelipicios.

Impartim aluatul in 3 parti.

Intindem fiecare parte pana obtinem o foaie.

Pe fundul tavii de copt punem hartie si foaia de aluat.

Se da la cuptorul incins pentru 5-7 minute.

Crema

Intr-o cratita cu fundul dublu sau ceaun se pune zaharul, grisul si laptele.

Compozitia se fierbe la foc mic amestecand sa nu se lipeasca.

Cand grisul este fiert se stinge focul si se lasa la racit.

Cat grisul se raceste, mixam untul pana devine spumos.

Amestecam untul cu grisul, coaja si zeama de lamaie.

Asamblare

Foaie, strat subtire de gem, crema .

Foaia de deasupra se pudreaza cu zahar farin.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus hartie de copt pe fundul tavii si am intins direct pe tava.

2

Foile nu trebuie sa fie crocante, ci usor aurite la suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]