Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

de Rocsi in Prajituri, 30 Ian 2016 | 10553 vizualizari

 

O prajitura cu branza super, super buna, cam asa o descriu. Multumesc draga Merisor pentru reteta, stiam eu ca nu dau gres niciodata cand probez o reteta pregatita de tine.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 2 oua
    • 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit)
    • 1 cana ulei
    • 1 cana iaurt
    • 1 lingurita praf de copt
    • 15 gr drojdie uscata
    • coaja rasa de portocala
    • 2 linguri cu varf cacao
    • 900 gr faina
    Pentru umplutura:
    • 900 gr branza de vaci
    • 3 oua
    • 3 linguri faina
    • 7 linguri de zahar
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • coaja rasa de la o portocala
    • 1 praf de sare
    • zahar pudra pentru decor
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce:

Aluatul:
Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul.
Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam.
Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala.

Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat.
Umplutura:
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala.

Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura.
Aluatul il impartim in 3 parti egale.
Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati.
Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.
Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca.
O pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

01.05.2018, 10:41

Kytz, eu iubesc prajiturile cu foi, dar fac atat de rar, din cauza ca tare greu mi se par de facut foile

Facebook 1

24.03.2019, 10:07

Are gust de macaroane cu branza!

Rocsi 1

24.03.2019, 19:01

Da? Ciudat! La noi nu a avut gust de macaroane cu branza, ci a prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere si piersici