Prajitura cu foi de napolitana

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Oct 2014 | 34891 vizualizari

 

Am vazut reteta asta la bucataras Lia Maria si tare mi-a placut ce contine si cum arata.Am mai modificat un pic pe la cantitati,o nimica toata.....

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de napolitana ( erau 10 in pachet,dimensiuni 28/19 cm)
  • 350 de g biscuiti- am folosit petite beurre
  • 250 g unt moale
  • 130 ml murata ( visinata era in reteta initiala)
  • 200 ml lapte
  • 250 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • 100 g cacao
  • Glazura
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
Portii: 21
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Mai intai dam nuca la masina si o maruntim, apoi biscuitii, amestecam nuca cu biscuitii. Zaharul amestecat cu cacaoa si laptele il punem pe foc pana se topeste zaharul. Tragem cratita de pe foc, adaugam murata si untul, omogenizam bine, la final adaugam nuca amestecata cu biscuitii si obtinem o crema consistenta.

Pe un platou asezam o foaie de napolitana, o ungem cu crema, deasupra punem alta foaie de napolitana, iar crema si tot asa pana terminam crema. Incalzim glazura de ciocolata si o intindem pe ultima foaie de napolitana. Dam prajitura la rece, pana se intareste ,cca 1-2 ore. Apoi o portionati cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana