Prajitura cu foi si ciocolata

de Miha in Prajituri, 31 Mai 2011 | 19609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de pandispan (din comert)
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 50 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri lapte fierbinte
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si ciocolata:

Daca dispuneti de timp, spatiu si chef :)) recomand foile de la prajitura cu ciocolata si lapte condensat.

Ciocolata si frisca le punem intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam vasul la frigider pentru vreo 2 ore. Puteti folosi si congelatorul, astfel reducand considerabil timpul de preparare al cremei.

Nuca macinata o amestecam cu zaharul si cacaoa. Omogenizam apoi turnam laptele fierbinte. Daca mai e nevoie mai adaugam 1-2 linguri lapte, atat cat sa obtinem o crema groasa.

Mascarponele il mixam, apoi incorporam crema de ciocolata racita, putin cate putin. Adaugam si crema de nuca, amestecand usor. Aromam cu esenta de rom dupa gust.

Crema obtinuta o impartim in 4 si o repartizam pe cele 4 foi de pandispan, suprapunandu-le. Prajitura o dam la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Zambareata 1

23.12.2011, 13:49

prajitura asta o fac si eu maine.....foile o sa le fac eu(lauda-ma gura ca iti dau prajitura)sunt sigura ca e foarte buna dar nu stiu cat de buna o sa iasa mie

Miha 1

23.12.2011, 18:22

O sa-ti iasa cea mai buna dintre cele mai bune.

babi5 1

15.10.2013, 18:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta cu frisca