Prajitura cu foi si crema de branza dulce

de cristinutza_vida in Prajituri, 6 Ian 2013 | 6490 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 3 foi:

  • 4 oua
  • 350 gr zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 ml apa minerala sau apa amestecata cu zeama de lamaie
  • 50 ml ulei
  • 250 ge faina

Pentru crema:

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar praf
  • coaja de lamaie sau esenta de lamaie
  • 500 gr branza de vaci
  • zahar praf pt ornat.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de branza dulce:

Preparare foi:

Albusurile de la cele 4 oua se bat spuma cu 100 gr zahar,Separat se amesteca cele 4 galbenusuri cu 250 gr zahar,pana se topeste un pic zaharul apoi se adauga amoniacul stins in apa minerala sau apa cu zeama de lamaie,uleiul si faina.

Compozitia rezultata se amesteca pana se incorporeaza toata faina,apoi se imparte in 3 portii egale si se coc 3 foi in aceeasi tava.Se coc la 180 grade,depinde de cuptorul fiecaruia,pana trece testul cu scobitoare.Se racesc bine inainte de a le umple.

Preparare crema:

Untul se spumeaza bine cu zaharul praf,apoi se adauga coaja de lamaie sau esenta,se adauga branza de vaci bine scursa si se amesteca pana se omogenizeaza totul.

Crema obtinuta se imparte in doua parti egale si se umplu foile,la sfarsit se pudreaza cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]