Din categoria : " rateuri la ornat " - episodul 3
Nu scriu aici cu ce a zis Costel ca seamana, ca nu mi se aproba reteta =)))
Blat :
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins, cca. 20-25 min. la foc mic. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ).
Procedam lafel cu al doilea blat.
Crema :
Batem frisca , apoi adaugam cacaoa, ciocolata mejaj topita, 100 ml. lapte si un plic cu gelatina inmuiata in putina apa si topita 10 secunde la microunde ( sau un minut pe aragaz, pana incepe sa dea in clocot). Amestecam totul cu 100 g alune prajite si macinate.
Asamblare:
Intre cele doua blaturi insiropate intindem crema , iar pe blatul superior turnam, calda, glazura de ciocolata obtinuta prin amestecarea a 300 g. ciocolata mejaj topita cu 50 ml. frisca lichida.
Eu am vrut sa fac un decor gen " panza paianjen" cu ciocolata alba, dar nu mi-a iesit si am intins toata ciocolata alba peste cea neagra.... Motzurile de frisca le-am facut cu punga si mi-au iesit tare urate.... :(
Un lucru e cert : a fost delicioasaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
P.S. Nu priviti decorul, priviti doar sectiunea =))