Prajitura cu fructe

de Valclaudia in Prajituri, 12 Sep 2013 | 5958 vizualizari

 

poftiti de va-ndulciti, ..... care doriti.....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de faina proaspat cernuta
  • 1/2 pliculet praf de copt stins intr-o jumatate de lingurita de otet
  • 150 gr. fructe confiate
  • 100 gr. ciocolata neagra menaj (topita in 2 lingurite de unt)
  • Piureul de prune:
  • 500 gr. prune foarte coapte
  • 100 gr zahar tos
  • 50 ml apa rece
  • 1 lingura (cu varf) amidon alimentar
  • Pentru decor:
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 3-4 linguri frisca vegetala lichida
  • 1 plic crema de ciocolata (la rece)
  • echivalentul de lapte trecut pe ambalajul prafului pentru crema (150 sau 200 ml lapte rece)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe:

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,cu praful de copt stins in otet pana isi dubleaza volumul. Adaugam alternativ apa minerala si faina pana incorporam intreaga cantitate necesara. Adaugam albusurile amestecand cu grija, cu o lingura de lemn, de sus in jos sa nu se lase blatul.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.  Turnam aluatul si il nivelam cu lingura de lemn. Adaugam fructele confiate si ciocolata neagra topita in 2 lingurite de unt.

Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit pentru cca 40 min. (170 /180 grade). Inainte de a scoate tava din cuptor facem testul cu scobitoarea.

Pana se coace blatul, preparam piureul de prune dupa cum urmeaza:

-spalam prunele si le scaotem samburii;

-punem prunele in vasul robotului, adaugam zaharul si mixam 1 minut;

-punem acest piure intr-o craticioara la foc mic;

-dizolvam amidonul in apa rece;

-cand da in clocot piureul, adaugam amidonul dizolvat, amestecam pana obtinem o crema de consistenta unei budinci;

-turnam piureul de prune fierbinte peste prajitura coapta,scoasa din cuptor si lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata alba pe foc cu 3-4 linguri frisca vegetala. Decoram prajitura portionata (intre timp) dupa preferinta.

Preparam crema de ciocolata la rece, urmand pasii de la instructiuni (notati pe plic).

Decoram prajiturelele.

La final urmeaza partea cea mai grea: nu lasam pe nimeni sa se atinga de vreo bucatica pana nu pozam preparatul final pentru bucataras.ro

Gata, dam liber la servit... Pofta buna! ;)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si zmeura