Prajitura cu gem

de Pushaa in Prajituri, 15 Dec 2013 | 13132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • faina cat cuptinde
  • 1 borcan de gem (eu am pus de gutui)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale cu sare, zahar si zaharul vanilat, apoi se pune uleiul si laptele. Dupa ce s-a topit zaharul adaugam faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare.

Aluatul obtinut il impartim in 4, una din parti trebuie sa fie mai mica decat celelalte trei pentru ca o radem deasupra.

In tava punem hartie de copt si asezam prima foaie peste care punem un strat de gem. Tot asa procedam si cu celelalte doua foi. Ultimul strat trebuie sa fie de gem peste care radem partea mai mica de aluat oprita.

Intepam prajitura cu o furculita si o dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Dupa ce am scos-o din cuptor, lasam la racit pudram si portionam .Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici