Prajitura cu gem si bezea

de VanessaAli in Prajituri, 6 Feb 2017 | 5375 vizualizari

 

O prajitura foarte rapida si usoara, dar aspectuoasa totodata.
Este prima data cand fac o prajitura cu bezea si sunt foarte incantata de rezultat. Ma asteptam sa fie foarte dulce, dar este echilibrata. Merge perfect cu o cana de ceai sau cafea, precum si simpla.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 1/2 cana ( de 200 ml) de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu +otet
  • aprox. 10 linguri pline cu faina
  • 1 praf de sare
  • Gem de dude ( sau orice gem acrisor ):un borcan.

Bezea:

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 150 g cocos
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Pregatim blatul

Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie, nu foarte lichida. In acest moment, adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Mai punem faina, pana cand compozitia devine ca cea de chec (o smantana mai groasa).

Turnam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 de minute sau pana cand e aproape gata, dar nu complet copt.

Bezeaua

Batem albusurile bine cu un praf de sare si zaharul. Incorporam apoi cocosul si zeama de lamaie.

Dupa ce blatul e copt, il acoperim cu gemul si bezeaua si mai dam la cuptor cca. 10 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste.

 Scoatem apoi si lasam la racit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos