Este o prajitura care se prepara usor, delicioasa si racoroasa
BLAT
CREMA
BLATUL
Se separa oualele. Albusul se bate impreuna cu zaharul pudra pana devine spuma. Galbenusul se bate separat cu un strop de sare. Se adauga incet galbenusul peste albus apoi se amesteca faina cu praful de copt si cacao si se adauga cate putin pana se omogenizeaza compozitia.
Se unge tava cu ulei sau unt (eu am folosit foaie de copt este mult mai bine) si de sa la cuptor.
Cat blatul este la cuptor, in 200 ml lapte se fierbe nuca de cocos. Intre timp se dizolva gelatina in apa calduta in bain marin (sa fie fluida). Se da la o parte de pe foc laptele cu nuca de cocos si se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate frisca, se adauga iaurtul (branza proaspata sau smantana) si zaharul. Cand se raceste laptele cu nuca de cocos se adauga cate o lingura peste frisca. Dupa ce s-a incorporat tot laptele cu nuca de cocos se baga la frigider sa devina consistenta.
Se insiropeaza blatul.
Se pune un strat de frisca, unul de fructe, unul de frisca, unul de fructe.
Se face topping de ciocolata si se pune deasupra sau razuiti ciocolata
Pofta buna!
1
Pentru ca fructele sa aiba o aroma mai deosebita, deoarece eu am folosit mere si mango, am curatat fructele de coaja, le-am taiat cubulete si apoi le-am pus pe foc cu zahar. Cand zaharul s-a topit si fructele au devenit moi se opreste focul si se adauga putina esenta de rom.
2
eu am razuit ciocolata neagra