Prajitura cu iaurt, visine si frisca

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 30 Apr 2015 | 7494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
  • 300 ml iaurt gras
  • 1 plic gelatina
  • un pachet mare de piscoturi
  • 300 g visine proaspete sau congelate
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • o ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt, visine si frisca:

Mai intai pregatim jeleul de visine. Visinele se pun pe foc cu 150 ml apa si 150 g zahar. Cele 3 linguri de amidon se amesteca cu  restul de 50 ml apa. Cand apa cu visinele dau in clocot se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Se lasa sa se raceasca.  

Se bate frisca. Gelatina se  hidrateaza cu 100 ml apa. Se pune pe foc pana se dizolva. Gelatina se amesteca cu iaurtul, iaurtul se pune treptat in gelatina, apoi se adauga si frisca batuta.

Pentru inmuierea piscoturilor se poate face un sirop din apa cu zahar.

Se aseaza un rand de piscoturi insiropate putin, se pun apoi bucati mici de ciocolata si un strat de crema. Peste crema se intinde jeleul de visine apoi un alt strat de crema. Peste crema se pun din nou bucati mici de ciocolata apoi al doilea rand de piscoturi. Se imbraca toata prajitura in crema si se orneaza cu ciocolata topita si visine tavalite in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt, visine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si caise