Prajitura cu jeleu de cafea

de Miha in Prajituri, 29 Noi 2011 | 7562 vizualizari

 

Va invit la o prajitura cu ocazia celor 4 anisori ai Amirei. La multi ani iubita mea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingura bilute de ciocolata
  • 1 lingura cafea solubila (ness) 
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 ml cafea preparata tare
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)
  • Pentru jeleul de cafea:
  • 240 ml cafea preparata tare si indulcita dupa gust
  • 10 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de cafea:

Blat:

Ouale se separa. Se toarna uleiul peste galbenusuri si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se toarna galbenusurile si se omogenizeaza usor. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu nuca macinata, ness-ul si bilutele de ciocolata, amesteand usor cu o spatula.

Se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Blatul se aureste usor si se desprinde de pe marginea tavii. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana si cafeaua. Se topeste la foc mic, avand grija sa nu dea in clocot. Se da deoparte si se omogenizeaza, apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora, cat crema se raceste si se intareste. Mai apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Daca nu se intareste suficient, daca refuza cu desavarsire sa se intareasca, adaugati 1 intaritor de frisca.

Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si dam la rece pana pregatim jeleul de cafea.

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Dupa ce preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina (daca o preparati la filtru sariti peste aceasta etapa). Adaugam gelatina si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si incepe sa prinda consistenta.

In jurul blatului punem inelul de la tava detasabila in care am copt sau confectionam unul dintr-o bucata de folie de aluminiu. Turnam deasupra compozitia pentru jeleu, care este inca lichida, apoi dam la rece pana se intareste foarte bine.

Se scoate inelul din jurul blatului si se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Bounty