Eu zic că este o combinaţie irezistibilă.
Aştept să-mi spuneţi părerea voastră.
Pregătisem lemon curdul pentru îngheţată, dar cum am avut musafiri, planurile s-au schimbat şi am pregătit această prăjitură.
Ingrediente blat:
Ingrediente crema de lamâie:
Ingrediente jeleu vişine:
Pentru decor:
Lemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca.
Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi obtinând 3 foi cu latimea de 12 cm.
Am separat albusurile de galbenusurile oualor.
Am mixat untul moale cu zaharul pudra. Am adaugat pe rând galbenusurile, iar apoi smântâna.
Am încorporat faina amestecata cu praful de copt, amestecând cu o paleta.
Am adaugat aromele.
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, apoi le-am încorporat în restul compozitiei.
Am pus compozitia în tava pregatita cu hârtie de copt, am pus la cuptor la 200 de grade C, pentru 20 de minute.
L-am lasat sa se raceasca, apoi l-am taiat în 3 parti.
Pentru crema de lamâie, am mixat crema mascarpone cu zaharul, apoi am adaugat lemon curdul.
Pentru jeleul de visine, am diluat amidonul cu putin sirop, apoi am adaugat restul siropului, l-am pus la foc mic, amestecând pâna s-a îngrosat.
L-am lasat sa se raceasca.
Am asamblat apoi prajitura. Peste prima foaie, am pus jeleu si un strat de crema. La fel si peste cea de-a doua foaie.
Dupa ce am pus cea de-a treia foaie, am mai pus putin jeleu si am îmbracat cu restul de crema.
Am lasat prajitura la frigider sa se raceasca, apoi am servit cu pofta.
S-aveţi poftă !!!