De Anul Nou am optat pentru un desert mai usor,desi initial ma gandisem sa fac si eu tort. Imi plac mult deserturile cu lamaie,iar limeul as putea sa-l mananc in loc de mere. E foarte interesant cum se face aceasta prajitura,lasa un sos dulce acrisor. Folosesc o forma rotunda din silicon si de obicei mancam direct de acolo,dar de data asta mi-am dat putina silinta si am scos-o pe farfurii.
Limeul sau limeta verde este ingredientul principal. Ca masura am folosit cup -ul,care contine aceeasi cantitate cu o cana de 200 ml.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Am folosit o forma rotunda de 20 cm cu 4 cm adancime. Sa fie destul de adanca forma,este mult lichid care se transforma in sos si ar putea sa dea afara.Se unge forma cu unt sau margarina. Se amesteca intr-un bol faina,sarea,zaharul si coaja de lime. Se adauga margarina,laptele si zaharul vanilat si se amesteca pana toata faina e incorporata. Pune toata compozitia in forma care va intra la cuptor.
Sosul:
Se presara zaharul si coaja de lime rasa peste compozitie. Amesteca apa clocotinda cu sucul de lime si adauga cu lingura peste compozitie,pana e acoperita peste tot,iar restul de lichid se toarna peste dosul lingurii.
Se da la cuptor,cam 30-40 minute,iar dupa ce se scoate se mai tine 5-10 minute pentru a lasa sosul sa se ingroase.
Se poate servi cu inghetata sau ca atare. Daca va plac deserturile cu lamaie o sa va placa si acesta,mai ales ca e usor si rapid.Si cu ingredinte la indemana!