Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti

de Dea_Dea in Prajituri, 21 Mar 2013 | 24727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 2 linguri de apa,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri nuca de cocos,
  • 4 linguri mac,
  • 8 linguri faina,
  • 1 praf de copt
  • SIROP:
  • 2 linguri de zahar,
  • 200 ml apa,
  • esenta de rom
  • CREMA :
  • 2 linguri amidon (faina),
  • 4 linguri de zahar,
  • estenta de vanilie,
  • 200 ml lapte
  • 150-200 ml frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti:

Blat:

Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul, am batut bine, apoi am adaugat galbenusurile, macul, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Am dat la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt (30x20) cam 40-45 minute, pana trece testul scobitorii. Blatul se lasa la racit, apoi se taie in doua

Sirop:

Se pune la fiert apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit

Crema:

Am amestecat faina, amidonul, zaharul si esenta de vanilie, am pus treptat laptele si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat. Le-am lasat la racit si am amestecat cu frisca batuta.

Mai avem nevoie de 3 pachete de biscuiti piknic, eu am pus si de cacao si de vanilie.

Se taie blatul in doua, se insiropeaza , se pune o parte din crema, apoi biscuiti inmuiati in sirop, apoi blat, crema si deasupra biscuiti .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

marcelika 1

28.09.2013, 19:34

are dreptate "prajitura" ce facem cu galbenusurile? le-ai uitat..........

Dea_Dea 1

28.09.2013, 19:48

Offf rele mai sunteti , galbenusurile se pun in blat dupa ce punem zaharul si mixam pana devine lucioasa compozitia .

P.s. prajitura sa sti ca oul este bun la par !

babi5 1

28.09.2013, 20:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]