Prajitura cu mar si budinca

de Michelle in Prajituri, 25 Oct 2009 | 9300 vizualizari

 

e super buna,racoroasa si usor de facut!
M-am inspirat de pe vulpebucatar

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari
  • 2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • Budinca:
  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml lapte
  • Blat:
  •  4 oua la temperatura camerei
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 150 ml frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si budinca:

Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in tava. Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte.

Intre timp se face budinca. Cele 2 plicuri cu doar 700 ml lapte si 2-3 lg zahar.Se scoate cratita din cuptor si se pune budinca peste mere. Se lasa cateva minute.
Se separa cele 4 oua. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bat pana se intaresc iar. Se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca usor sa nu se lase. Se pune peste budinca.
Cand blatul e copt (facem testul cu scobitoarea)scoatem si lasam sa se raceasca bine,apoi rasturnam prajitura si ornam cu frisca.Se serveste a doua zi.
Am razuit si un pic de ciocolata peste frisca. Si am facut si 3 trandafiri din sugus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si budinca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca