Prajitura cu mascarpone

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Mai 2015 | 11351 vizualizari

 

1 mai muncitoresc,deci se munceste,asa si eu pe la bucatarie mi-am facut de lucru.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca prajita si macinata
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lamaie ,coaja si zeama
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 1 cutie de mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 350 g crema cu cacao chocremeo de la Kaufland
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri zahar
  • Ornat
  • frisca
  • 300 ml smantana dulce peste 35% grasime
  • 100 ml smantana de gatit 15 % grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • Sos de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone:

Blat : Albusurile cu un  praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugand uleiul ca la maioneza,apoi le turnam peste bezea si amestecam cu o lingura,pana omogenizam compozitia.La final adaugam nuca,faina si praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 28/20 cm,apoi turnam compozitia in tava,uniformizam si bagam tava la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca blatul.Dupa ce s-a racit il taiem in 3 parti.

Sirop.Siropul il pregatim la rece,frecam nessul cu zaharul pana se topeste si adaugam apa sa diluam.

Crema : Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul si apoi le punem pe baie de aburi pana incepe sa se ingroasa.Se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se adauga mascarpone si se omogenizeaza. Se lasa la frigider 30 min.Apoi de amesteca cu crema de cacao.

Frisca : Intr-un vas inalt punem smantana dulce (care este groasa) si smantana de gatit ( care este foarte lichida),adaugam si zaharul si apoi incepem sa mixam pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare :

Dupa ce am sectionat blatul, asezam prima foaie o insiropam,adaugam o parte din crema,intindem uniform crema,apoi adaugam foaia a doua,o insiropam, intindem crema peste care punem ultima foaie, la fel o insiropam si intindem restul de crema.Portionam si ornam cu frisca si sos de ciocolata. De preferat sa stea la rece cateva ore, dar daca nu aveti rabdare mancati ca nu-i bine sa poftiti.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

Ligia Bxl 1

02.05.2015, 11:17

ce bun

Teo 1

03.05.2015, 23:04

savuroasa!

mirela0911 1

04.05.2015, 15:04

Delicioasa prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Popsicle