Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe

de babi5 in Prajituri, 15 Aug 2014 | 3961 vizualizari

 

Am tot vazut fel de fel de retete cu mascarpone , spre rusinea mea nu am facut niciodata cu acest produs si am zis hai sa incerc, a iesit o prajitura delicioasa dar din start eu am folosit 1 kg frisca am vrut sa fiu generoasa , dar este preaaaa mult 1/2 l frisca este super suficient chiar si pentru tava mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 intaritor frisca
  • 2 linguri ulei
  • 12 oua
  • 22 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 4 plicuri zahar vaniliat
  • 1/2 jumatate plic praf copt
  • 1/2 l frisca lichida
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 30 gr gelatina alimentara
  • 100 ml apa
  • 1 borcan 450 ml. visine desimburite
  • 1 borcan 850 ml. Piersici decojite
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe:

Separam albusurile de galbenusuri, apoi  mixam bine albusurile cu 8 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat.

Galbenusurile  le mixam cu  4 linguri de zahar si 2 linguri ulei pina devine o crema albicioasa.

Combinam albusul cu galbenusul, mai mixam  putin apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu o paleta de jos in sus usor pina se incorporeaza bine faina , apoi compozitia obtinuta o punem intr-o tava(45/35 cm.)tapetata cu hirtie de copt si introducem  tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35 min(se face si testul cu scobitoarea)

Scoatem dupa ce s-a copt si lasam la racit.

Intre timp stoarcem fructele de suc, piersicile le taiem cubulete mici,gelatina o punem la inmuiat in 100 ml. apa.

Intr-un castron punem frisca si intaritorul si incepem sa mixam cu viteza mica a mixterului apoi marim viteza si incepem sa adaugam cele 10 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat, adaugam  crema de mascarpone si mai mixam putin apoi adaugam fructele si gelatina pe care am dizolvat+o bine pe aburi .

Amestecam cu o paleta bine ca gelatina si fructele sa se incorporeze bine in crema  apoi  dam pentru 15 minute la rece.

Taiem blatul in 2  si insiropam  cu  sucul din fructe apoi scoatem crema din frigider si asamblam prajitura : blat , crema blat crema .

O nivelam cu un cutit umed si apoi dam la rece pentru citeva ore. Eu nu am reusit sa o tin atit fiindca am avut musafiri neasteptati  , si din acest motiv nu am putut sa o tai asa cum as fi dorit.Produsul finit super bun.Sa va fie de folos

TIPS-URI

1

Este un desert super bun si racoros

2

Trebuie lasata la rece pentru citeva ore ca gelatina sa-si faca treaba cit mai bine

3

Eu nu am putut sa o tin nici macar 2 ore si din acest motiv nici nu am putut sa o tai asa cum as fi dorit

4

Dar a iesit super , superr buna.

5

Cind nivelam frisca sa folosim un cutit cu lama lata si sa-l umezim mereu, ca da iasa cit mai neteda

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

16.08.2014, 22:55

cred c-a fost tare tare buna!

babi5 1

16.08.2014, 23:29

Da gaby draga am folosit un pic prea multa frisca dar a fost bunaaamultumesc mult

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de Iaurt cu Mascarpone (...300! ..)