Prajitura cu mascarpone si piersici

de lilik in Prajituri, 21 Dec 2010 | 15518 vizualizari

 

are un gust tare delicat...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de apa calduta
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr zahar pudra
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 cutie de 400 gr compot de piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si piersici:

Pregatirea blatului:

batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute,dupa care adaugam vanilia si faina cernuta,amestecand de jos in sus sa nu se desumfle.

impartim compozitia in 3 si coacem cate o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pt cuptor(cuptor preancalzit la 180°).

sau putem face un normal pandispan si cand se raceste il taiem in 3.

Pregatirea cremei:

punem piersicile la scurs(sucul il tinem deoparte).

punem mascarpone cu zaharul pudra intr-un vas si il amestecam bine cu mixerul pana se face o crema apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana se omogenizeaza.

la crema obtinuta adaugam piersicile taiate marunt,apoi dam la rece.

Asamblarea prajiturii:

luam 1 foaie, o punem intr-o tava(de preferinta tava in care au fost coapte foile) si o acoperim cu jumatate din crema,deasupra punem alta foaie pe care o vom umezi cu putin suc tinut deoparte,apoi punem cealalta jumatate de crema,in fine acoperim cu ultima foaie si dam la frigider cateva ore.

eu am lasat 2-3 ore dar e mai bine sa lasati mai mult(chiar si o noapte).

Cand s-a scurs timpul scoatem din frigider si portionam,iar daca dorim putem da prin ciocolata topita(luam o bucata si o introducem pana la jumatate in ciocolata topita apoi o punem la scurs pe hartie pt cuptor ).

TIPS-URI

1

puteti face piersicile ca un piure in loc sa le taiati marunt atunci cand le adaugati la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dublu Kinder Pingui