Prajitura cu mascarpone,fructe si ciocolata

de ema9 in Dulciuri, 1 Dec 2015 | 4509 vizualizari

 

O prajitura de sarbatoare!!!
Aspectuoasa, racoritoare si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru blatul biscuit :

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 g alune/nuci/migdale nesarate combinate sau nu,dar macinate
  • 4 galbenusuri
  • 250 g unt topit

Crema 1 :

  • 150 ml frisca
  • 250 g ciocolata

Crema 2 :

  • 1 budinca de vanilie
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 500 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 20 g gelatina ( 3plicuri tort-gelee)
  • caise din compot sau orice fruct va place

Glazura :

  • 250 ml suc din compot
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic gelatina (tort-gelee)
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone,fructe si ciocolata:

Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat moale si lipicios. Se pune intr-o folie, la rece pentru 15-20 minute.

In tava se pune hartie de copt si se intinde aluatul cu ajutorul unui dos de lingura dupa care se pune in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.Trebuie sa fie usor rumenit.

Laptele, zaharul si praful de budinca se fierb pana se ingroasa si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu faca pojghita deasupra.

Dupa coacere,blatul se pune pe un platou cu cadrul de prajitura in jurul lui. Acesta se manipuleaza cu mare grija ca se poate rupe foarte usor.

Se prepara prima crema.Intr-un vas se pune frisca lichida si ciocolata. Se topesc si compozitia obtinuta se intinde peste blat.Se da la rece pana se intareste.

Mascarponele cu zaharul si laptele se mixeaza bine. Se adauga in crema cate putin din budinca rece pana se incorporeaza toata.Se pune gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se adauga caisele taiate cubulete. Crema se pune peste cea de ciocolata si se da la rece din nou.

Se prepara glazura din sucul de fructe cu zahar si gelatina.Se pune peste cea de a 2-a crema si se da la frigider. (Eu am tinut prajitura peste noapte in frigider). Din pacate eu nu am pus suficienta gelatina si nu mi s-a intarit glazura, mi-a curs pe margine :( ...dar gustul este....minunat ...deci trebuie incercat!

TIPS-URI

1

Multa rabdare la intinsul blatului in tava!!!

2

Fructele se pun scurse in crema de mascarpone,altfel se poate taia crema si nu mai are aspect frumos prajitura.

3

Tava mea e de 29/42 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone,fructe si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini guguluf cu crema mascarpone