Prajitura cu mere

de Alexandra Elena in Prajituri, 18 Ian 2014 | 3971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • nuci tocate
  • 3 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

   Spalam merele, le decojim si le taiem cubulete. Tava se unge cu ulei si se intinde zaharul, uniform, pe toata suprafata, punem cateva nuci tocate, in tava, adaugam merele si le punem in cuptorul incalzit, 15 minute.

   Separam ouale, galebusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, iar albusurile le batem cu un praf de sare, esenta de vanilie (dupa gust) si zahar pana cand devin lucioase si se intaresc. Turnam albusurile peste galbenusuri, adaugam faina, in ploaie, si omogenizam compozitia.

   Merele se scot din cuptor, dupa ce se racesc putin, le pudram  cu scortisoara si turnam compozitia pentru blat peste mere. Se lasa in cuptor 30 de minute la foc mediu.

   Punem frisca lichida intr-un vas, de sticla, si mixam pana cand se intareste.

   Se lasa  sa se raceasca, se  poate servi cu zahar pura sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere