Prajitura cu mere

de Floryella78 in Dulciuri, 12 Mai 2016 | 5475 vizualizari

 

Prajitura cu mere este un desert la indemana oricui, si pentru ca avem mai intotdeauna cateva mere ratacite desertul e gata. Eu am avut o cutie cu mascarpone si pentru a o consuma am compus aceasta reteta succès garantat. Prajitura iese foarte pufoasa. 

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 4lg zahar
  • Un praf de scortisoara
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 150 gr mascarpone
  • Un plic praf de copt
  • 150 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curata de coaja se dau  pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu 4lg zahar si scortisoara, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol punem ouale zaharul si coaja de lamaie si mixam pana se topeste zaharul si obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam mascarpone dupa care mixam bine, apoi adaugam jumatate din faina amestecata  cu praful de copt, laptele si apoi restul de faina. 

Turnam jumatate din  compozitie intr-o tava rotunda in cazul meu, dar puteti foarte bine folosi si una dreptunghiulara. Dam tava la cuptor incalzit la 180 grade pt 10 minute dupa care o scoatem din cuptor punem merele si apoi restul compozitiei si dam din nou tava la cuptor la 180 grade pentru 25 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post