Prajitura cu mere

de marieta in Prajituri, 2 Iul 2010 | 12173 vizualizari

 

si aceasta prajitura este cu zaharina!!este buna pentru diabetici si pentru cine mananca dietetic!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari,
  • 8 oua,
  • 3 lingurite de zaharina lichida,
  • 1 praf de copt,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • 150 g iaurt degresat,
  • 50 ml ulei de nuca sau orice fel,
  • 8 linguri cu varf de faina,
  • 2 linguri de gris,
  • scortisoara macinata,
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curata si se taie feli subtiri. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt,se asaza merele taiate, se presara cu scortisoara si gris. Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu zaharina,coaja de lamaie ,vanilia, iaurtul,uleiul si la urma cu faina.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cand s-au intarit se adauga praful de copt si se bate bine. Se pune compozitia de galbenusuri peste albusuri si se amesteca usor cu telul,apoi se pune in tava peste mere si se niveleaza usor.

Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40 minute sau pana se coace depinde de cuptorul fiecaruia. Se taie dupa racire si se intoarce fiind merele in sus!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nadina73 1

04.07.2010, 23:08

si eu vreau

marieta 1

05.07.2010, 02:38

serveste te rog,imi faci o bucurie imensa ca ma vizitezi!!!

nadina73 1

04.10.2010, 01:20

acum am vazut e ok de zaharina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba si capsuni