Prajitura cu mere (de post)

de RuxyRux in Prajituri, 15 Noi 2010 | 28643 vizualizari

 

Aceasta prajitura o fac de foarte multa vreme...reteta am gasit-o intamplator( dar oricum nimic nu-i intamplator si de atunci nu am mai schimbat-o, este extraordinara!
O recomand calduros( multumesc Eugenia, ai facut multe persoane fericite)

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • un praf de  sare
  • faina cat cuprinde
  • 2 kg mere
  • zahar si scortisoara dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (de post):

Se amesteca intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si dizolvi inauntru drojdia. Dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete. Lasi 15 min la dospit. Intinzi prima foaie in tava, o  coci 5 min apoi pui merele calite intr-o tigaie si amestecate cu zahar si scortisoara, apoi pui  foaia a doua, intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min.
Pofta mare!!!

Se poate face prajitura si din combinatia mar-dovleac copt. Eu am probat-o si iese yamyyyy!

TIPS-URI

1

Eu intind foaia direct pe folia pergament, deci pe prima o asez direct in tava, iar pe a doua, o pun cu tot cu foaia pe care am intins, apoi o desprind usor si cade frumos peste mere.

2

Cea mai buna prajitura cu mere de post ...garantat delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat