Este o prajitura pe care eu o ador!Si cel mai important pentru mine este ca ii place lui Matei.
Intr-un vas de framantat pune faina.
In mijlocul ei fa un loc ca o gropita si pune drojdia,un praf de sare,uleiul,apa calda,zaharul si zaharul vanilat.
Framanta ingredientele pana obtii un aluat care nu se lipeste de maini.
Lasa aluatul sa se odihneasca in timp ce speli merele si le razi pe razatoarea mare.
Imparte aluatul in doua
O parte din aluat se pune pe blatul de lucru si se intinde o foaie cat tava.
In tava dreptunghiulara a aragazului se pune hartie de copt.
Pune foaia din aluat in tava,presara grisul si pune merele rase.
Peste mere se presara zaharul ,scortisoara si nuca macinata fin.
Acopera cu cea de-a doua foaie si da la cuptorul incalzit la 170 grade .
Se lasa la copt pana se rumeneste frumos .
Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca si se pundreaza.
Mi-a ramas aluat(a fost prea mult pentru tava mea)ai am facut 8 cornuri cu mere si nuca.Au fost foarte bune!
1
Merele se pune necalite.