Aluatul 1:
Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele.
Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele uscate. Punem si uleiul si amestecam .
Formam un aluat pe care il transferam pe planseta de lucru si framantam putin .
Se intinde cu sucitorul intr-o foaie de cca 1 cm grosime.
Aluatul 2:
Uleiul se amesteca cu faina. Rezulta o pasta de constistenta unei budinci.
Pe toata suprafata aluatului 1, se pune budinca de faina mentionata mai sus, apoi rulam.
Taiem rulada in jumatate si o dam la rece cat ne ocupam de umplutura.
Merele se rad, se amesteca cu cu zaharul si scortisoara. Eu nu le-am calit.
Dupa ce terminam cu merele scoatem aluatul de la frigider si intindem prima foaie.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluatul intins, umplutura de mere, apoi acoperim cu celalalt aluat.
Pentru cuptoarele electrice : se coace la 160-180 grade, nivelul 2, cu ventilatie, 40 min, cu tot cu preincalzire.
Se scoate cand s-a rumenit frumos si se pudreaza cu zahar. Este foarte frageda!
De cand a inceput postul am pregatit-o de mai multe ori si de fiecare data a fost delicioasa.
1
Reteta se preteaza si la cornulete. Am facut cu marmelada si au iesit o bunatate
2
Uleiul de la aluatul 1, se poate inlocui cu un pachet margarina