O nebunie de prajitura aromata si plina de savoare... Pe placul celor mici, dar nu numai, prajitura cu mere rase se prepara extrem de simplu si rapid.
Merele spalate si curatate de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu scortisoara.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi adaugam in compozitie galbenusurile, extractul de vanilie si omogenizam. Punem uleiul si sucul de portocala si le incorporam bine. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat.
Merele rase (daca sunt prea zemoase se storc de zeama) se adauga in aluat si amestecam cu o lingura de lemn.
Presaram si pepitele de ciocolata.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 40-45 minute.
Prajitura, desi e ispititoare tare, trebuie taiata cand este racita complet.
Se pudreaza cu zahar pudra, optional.