Prajitura cu mere si aluat razuit

de deyutzky in Prajituri, 23 Noi 2015 | 24232 vizualizari

 

Pentru ca ador prajiturile cu mere! :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 380 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 1,5-2kg mere
  • cateva linguri de zahar dupa gust
  • In plus: 4-5 linguri nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si aluat razuit:

Aluat:

Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine pana cand untul se incorporeaza bine cu faina. Nu va speriati daca la inceput aluatul este sfaramicios, trebuie framantat bine aprox. 15 minute.

Impartim aluatul in 2 parti egale, facem 2 bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam 20 de minute la congelator, apoi inca 10-15 minute la frigider.

Umplutura:

Merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le amestecam cu zaharul. 

Scoatem aluatul de la rece si intr-o tava tapetata cu hartie de copt razuim prima bila de aluat. O razuim pe razatoarea cu ochiuri mari. Distribuim aluatul pe toata suprafata tavii fara a apasa prea tare.

Peste aluatul din tava adaugam merele razuite si scurse de suc, iar peste mere razuim a2a bila de aluat. Peste aluat adaugam in ploaie cele 4-5 linguri de nuca macinata.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand prajitura se rumeneste, aprox. 40 de minute.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (21)

miki_a 1

26.11.2015, 00:20

Vai, cum arata de bine!

mihaelar63 1

26.11.2015, 00:38

Ce-mi mai place aluatul acesta nisipos

kytz 1

10.11.2017, 17:05

Excelentă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]