Prajitura cu mere si bezea

de Cris2711 in Prajituri, 15 Mai 2015 | 3646 vizualizari

 

M-a luat dorul de prajitura asta ,am cautat pe aici,am citit mai multe ,m-am oprit la reteta lui Pusha,am facut-o,nu e rea,se si vede in poza,doar ca data viitoare voi face ceva modificari pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 mere mari
  • 6 linguri zahar pentru galbenusuri
  • 2 linguri zahar pentru merele calite
  • 8 linguri zahar pentru spuma de albusuri
  • 12 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • praf de sare
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Merele se spala,curata de coaja,se dau pe razatoarea mare si apoi se calesc intr-o tigaie in doua linguri de zahar si putina scortisoara.

 

Se separa ouale .

 

Din galbenusuri se face o crema ,se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana crema este deschisa la culoare.Apoi aveti nevoie de ajutor pentru ca in timp ce mixati se adauga cele 10 linguri de ulei,rand pe rand,apoi se adauga faina si laptele prin acelasi procedeu.Noi am pus tot cate 3 linguri de faina,3 de lapte si tot asa pana s-au epuizat toate.Se adauga si praful de copt.Se mixeaza bine in continuare.

 

Forma se unge cu ulei,apoi se toarna compozitia de galbenusuri  si se da la cuptor la 150°c pentru circa 15 minute.

 

Intre timp se mixeaza albusurile cu praf de sare si se adauga si zaharul treptat.

Dupa 15 minute se scoate scurt forma de la cuptor ,se pun merele peste aluatul copt pe jumatate iar deasupra albusurile batute spuma.Se presara si zahar deasupra inainte de a da la cuptor.Eu am omis acest lucru din pacate:(si nu mi s-au format acele perle de roua.

 

Se mai da la cuptor ,la aceeasi temperatura si se lasa pana bezeaua devine aurie.

 

TIPS-URI

1

Scortisoara sa nu lipseasca.

2

Temperatura cuptorului sa fie 150°C.

3

A se supraveghea toata actiunea de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Cris2711 1

18.05.2015, 22:42

Gicuta mersi

mihaelar63 1

07.06.2015, 22:40

Ce draguta esti >,, Nu e rea , se vede si in poza '' Bine- bine zise carcotasa dar poza nu o putem manca ))

Cris2711 1

08.06.2015, 15:01

Miha a iesit chiar foarte buna,pe bune) dar io experimentez pana gasesc reteta perfecta pt. gustul meu,asta-i problema

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si fistic