Prajitura cu mere si crema de vanilie

de Gergiana S in Prajituri, 4 Ian 2014 | 8438 vizualizari

 

O prajitura usor de realizat,buna si racoroasa, care a fost pe placul musafirilor.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 lg ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 kg de mere
  • scortisoara
  • coaja de portocala
  • Pt crema avem nevoie de
  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 10 lg zahar
  • 150 gr unt
  • o esenta de vanilie
  • Optional pentru ornat:nuca macinata,nuca de cocos, ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Blatul: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, se intind pe tava in care vom coace prajitura, tapetata cu hartie de copt. Se presara peste ele 3-4 linguri de zahar si scortisoara.

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si zaaharul vanilat. Se mixeaza incontinuu, pana ce compozitia este tare. Cu ajutorul unei spatule, incorporam galbenusul amestecat cu uleiul, coaja de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia.

Se toarna compozitia peste mere si se da la cuptorul incalzit in prealabil pt cca.40 de mn la foc mediu.

Intre timp pregatim crema: Cele doua plicuri de budinca se amesteca cu zaaharul si 100 ml lapte. Omogenizam bine, adaugam si restul de lapte si punem pe foc, amestecand incontinuu pana ce compozitia incepe sa se lege.Tragem de pe foc, adaugam esenta de vanilie. Lasam budinca sa ajunga la temperatura camerei. Mixam apoi budinca si adaugam cate o lingura de unt, in budinca, mixand de fiecare data. Lasam sa se raceasca.

Cand e gata prajitura, o scoatem si o rasturnam pe o tava mai mare, astfel incat blatul sa fie dedesubt, iar marul deasupra.Dupa ce s-a racit de tot adaugam crema.

Se lasa la rece pentru 2-3 ore. Se pudreaza cu nuca de cocos in cazul meu, se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

pentru un blat pufos este indicat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere