O prajitura usor de realizat,buna si racoroasa, care a fost pe placul musafirilor.
Blatul: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, se intind pe tava in care vom coace prajitura, tapetata cu hartie de copt. Se presara peste ele 3-4 linguri de zahar si scortisoara.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si zaaharul vanilat. Se mixeaza incontinuu, pana ce compozitia este tare. Cu ajutorul unei spatule, incorporam galbenusul amestecat cu uleiul, coaja de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia.
Se toarna compozitia peste mere si se da la cuptorul incalzit in prealabil pt cca.40 de mn la foc mediu.
Intre timp pregatim crema: Cele doua plicuri de budinca se amesteca cu zaaharul si 100 ml lapte. Omogenizam bine, adaugam si restul de lapte si punem pe foc, amestecand incontinuu pana ce compozitia incepe sa se lege.Tragem de pe foc, adaugam esenta de vanilie. Lasam budinca sa ajunga la temperatura camerei. Mixam apoi budinca si adaugam cate o lingura de unt, in budinca, mixand de fiecare data. Lasam sa se raceasca.
Cand e gata prajitura, o scoatem si o rasturnam pe o tava mai mare, astfel incat blatul sa fie dedesubt, iar marul deasupra.Dupa ce s-a racit de tot adaugam crema.
Se lasa la rece pentru 2-3 ore. Se pudreaza cu nuca de cocos in cazul meu, se portioneaza si se serveste.
1
pentru un blat pufos este indicat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.