Prajitura cu mere și mascarpone

de Catalina L in Dulciuri, 25 Noi 2015 | 11818 vizualizari

 

Un desert delicios.

Aveam o cutie de mascarpone care-mi facea cu ochiul în frigider ... :)) asa ca am decis să fac o prajitura la cuptor cu mere si mascarpone.....

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 200g de făină
  • 50 gr zahar brun
  • 60 gr zahar alb
  • 250 gr mascarpone
  • 5 cl lapte
  • 3 oua
  • 25 ml de ulei
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • fulgi de ciocolata (optional) migdale feliate, stafide, zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere și mascarpone:

Frecati bine ouale cu zaharul.

Adaugati treptat crema de mascarpone, laptele și uleiul continuand sa amestecati.

Puneti faina amestecata cu praful de copt si omogenizati totul bine.

Curatati merele.

2-3 mere le taiati cubulete si le adaugati in aluatul de prajitura.

Puneti fulgii de ciocolata si amestecati.

Varsati intr-o tava rotunda unsa cu unt.

Merele ramase le taiati in 4. Taiati sferturile de mere in felii numai la suprafata.

Depuneti sferturile de mere peste aluat , decorati cu migdale feliate

si cu stafide.

Coaceți timp de 35-40 de minute in cuptotul preincalzit la 180 °C.

Puteti verifica coacerea cu o scobitoare.

Se lasă  sa se raceasca apoi se scoate din tava si se presara deasupra zahar pudra.

O puteti servi calduta sau rece.

Poftă bună !!!!

 

TIPS-URI

1

O puteti servi calduta sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere și mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

25.11.2015, 20:11

buna buna

Merisor 1

25.11.2015, 20:54

Ce bunatate!

miki_a 1

26.11.2015, 00:03

Ai dreptate Catalina! Arata delicios desertul pregatit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata tiramisu