Reteta asta am facut-o de multe ori. E foarte buna si usor de facut.
Faina, grisul, laptele praf, praful de copt si o cana cu zahar se amesteca bine.
Merele spalate si sterse se rad cu coaja cu tot(cele mai multe vitamine si minerale sunt in coaja) si nu se storc.Se amesteca cu o cana cu zahar si cu scortisoara.
Intr-o tava se pune hartie de copt pe care o ungem putin si punem 1/2 din compozitia seaca de aluat.Peste ea adaugam 1/2 din merele rase, cealalta 1/2 de aluat apoi merele. Deasupra adaugam nuca taiata marunt si 4 linguri de ulei presarate pe toata suprafata prajiturii.
Untul il taiem bucatele si il presaram deasupra.
Punem tava la cuptorul dinainte incalzit cam o ora pina ce este gata prajitura.
Dupa ce am scos-o din cuptor, asa calda o presaram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.
O lasam sa se raceasca apoi o taiem felii.
Pofta buna!
1
In merele rase puteti pune mai putin zahar, depinde cat de dulci sunt merele