Prajitura cu merisoare si nuci de post

de Tuxedo in Prajituri, 10 Dec 2013 | 14027 vizualizari

 

Aceasta prajitura este foarte asemanatoare celei cu gem si coca rasa cu mentiunea ca este de post, plina de nuci, cocos si fulgi de ovaz si cu o parfumata mireasma de lamaie si vanilie. Este atat de frageda ca se topeste in gura si va disparea de pe farfurie in doi timpi si 3 miscari :-)

 

INGREDIENTE

    • Ingrediente pentru o tava de 25cm/38 cm, ingrediente in grame si cani (cana gradata de 250 ml)
    • 375 gr margarina (1 pachet si jumatate)
    • 260 gr faina (2 cani)
    • 85 gr fulgi de ovaz (1 1/2 cani)
    • 220 gr zahar brun (1 cana)
    • 75 gr fulgi de cocos (1 cana)
    • coaja de la o lamaie (portocala)
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 120 gr nuci prajite (1 cana)
    • Umplutura:
    • o conserva gelatina de merisoare (sau gem 350 gr)
    • 300 gr gem de caise (sau portocale)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu merisoare si nuci de post:

Punem faina intr-un bol apoi taiem margarina cubulete (margarina rece) si o mestecam cu mainile impreuna cu faina pana cand obtinem un aluat sfaramicios.

Adaugam urmatoarele 6 ingrediente si amestecam bine.

Impartim coca in doua si presam cu mainile o jumatate din coca in tava unsa bine cu margarina.

Intr-un castron vom amesteca gemul de caise cu gelatina de merisoare si adaugam aceasta mixtura deasupra aluatului din tava. Nivelam bine.

In cealalata jumatate de coca vom adauga nucile prajite si sfaramate bucati mai mari apoi vom sfarama intre degete aluatul si il imprastiem deasupra prajiturii. Presam usor cu mainile aluatul de deasupra si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 175ºC pana cand se rumeneste usor (cca 30 minute).

Se lasa la racit in tava apoi o taiem patratele si o servim.

Ies aproximativ: 30 de bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu merisoare si nuci de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100