Am poftit de mult timp la tortul/prăjitura cu morcovi. Acum i-a venit timpul pentru testare în bucătăria Panacris ;) Gaby, mulțumesc pentru inspirație
În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, zeama de compot, uleiul și se amestecă energic până ce se topește zahărul.
Între timp se curăță morcovii și se dau pe răzătoarea fină.
În alt vas se amestecă făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara și sarea.
În crema de mai sus se adaugă ingredientele uscate, se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se adaugă morcovul ras, ananasul bucăți.
În vasul ceramic al aparatului Crock Pot-4,7L Digital se pune o bucata mare de hartie de copt care să ajungă și pe pereții vasului. Se toarnă compoziția, se pune capacul, se setează aparatul la programul High, timp 2 ore și 30 minute. Atenție la fiecare 30 de minute, se rotește vasul aparatului la 180 grade, pentru a coace blatul perfect.
Cand timpul a expirat se oprește aparatul și mai lasa blatulîin vas, fără capac, 10-15 minute, apoi apucând de marginile hârtiei de copt se transferă pe un gratar și se lasă la răcit.
Se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se servește simplu sau cu o cremă/inghețată de sezon!