Prajitura cu nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 3 Mai 2016 | 7029 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 150 g zahar;
  • 100 g nuca de cocos rasa;
  • doua linguri de praf de copt;
  • doua linguri de faina.
  • Dimensiune tava: 20 x 30 cm
  • Sirop:
  • 5 linguri de zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 7 galbenusuri;
  • 150 g zahar;
  • esenta de lamaie;
  • 500 ml lapte;
  • 5 linguri de faina;
  • 200 g unt la temperatura camerei.
  • Decor:
  • 50 g nuca de cocos rasa.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga nuca de cocos, praful de copt si faina si se amesteca usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Sirop:

Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul.

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Intr-o alta cratita, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, dupa care se adauga esenta, laptele si faina si se omogenizeaza. Se pune cratita pe baie de abur si se mesteca in crema continuu pana cand se ingroasa. Se transfera intr-un castron si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se mixeaza, adaugand untul, putin cate putin.

Asamblare:

Peste blatul fierbinte se adauga siropul fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se intinde crema, apoi se presara nuca de cocos rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Egalitate cu crema de cocos