Prăjitură cu pere şi caramel

de diaconta in Prajituri, 18 Sep 2011 | 5729 vizualizari

 

În această perioadă perele sunt vedete.Sunt pe toate gusturile,de toate felurile.Le-am combinat cu caramel şi a ieşit o prăjitură răcoroasă şi bună,că tot e încă vreme frumoasă afară,vreme care pe mine iar mă îmbie la o incursiune în Maramureş.Nu vă speriaţi,nu vă mai povestesc,deja cred că v-am plictisit.
Să aveţi o Duminica minunată.

 

INGREDIENTE

  • Câteva pere
  • 1 lingura zahar brun
  • scortisoara
  • Caramel
  • 2 cani de zahar
  • O cutie lapte evaporat (370 ml)
  • 50 gr unt
  • frisca si caramel pentru decor
Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri griş
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Arome(vanilie,lamaie)
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu pere şi caramel:

Prima data se face caramelul.Se pune zaharul sa se caramelizeze.Cand a capatat o culoare putin maronie,se ia de pe foc,se incalzeste laptele evaporat.Se pune untul si se amesteca,apoi turnam si laptele.Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si caramelul este ca un sos destul de gros.Imi place tare mult caramelul asta fin precum catifeaua.

Curatam perele si le taiem felii.Punem caramelul intr-o tava,asezam perele deasupra,presaram zahar brun si scortisoara si punem tava la cuptor.Perele se vor inmuia suficient pana cand pregatim blatul.

Separam galbenusurile de albus.Galbenusurile le mixam cu cele 4 linguri de zahar,adaugam apa si uleiul.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie spre final.

Peste crema de galbenusuri adaugam grisul si faina amestecata cu praful de copt.Incorporam usor si spuma de albusuri.

Scoatem tava din cuptor,punem compozitia de blat si mai lasam la cuptor 25 de minute.

Lasam in tava pana cand blatul va absoarbe caramelul,apoi rasturnam pe un platou si ornam cu frisca  si caramel.

 Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu pere şi caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (48)

Lau 1

07.10.2011, 17:04

am ajuns cam tarziu

diaconta 1

07.10.2011, 17:38

Lau,la asta e cam tarzior

babi5 1

14.12.2014, 09:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownie cu cioco neagra si topping de caramele si nuci