Prajitura cu piersici

de xana in Prajituri, 1 Sep 2013 | 10513 vizualizari

 

Vroiam o prajitura cu piersici si frisca, dar cum nu am avut intaritor pentru frisca a trebuit sa fac altcumva, cu biscuiti si gelatina. Poate nu e una din cele mai aspectoase dar va asigur ca e foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • putina coaja de lamaie rasa
  • un praf sare
  • Pentru crema:
  • 4 piersici
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri margarina
  • 400 ml frisca lichida
  • 4-5 biscuiti dulci
  • 2 foi de gelatina
  • vanilie
  • un praf scortisoara
  • Caramel pentru decor(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Am inceput cu foile, mixand bine zaharul si ouale pana devin o crema albicioasa si pufoasa, apoi am adaugat praful de sare, coaja de lamaie si faina si am amestecat usor(de jos in sus) pana s-a omogenizat. In doua tavi am intins 2 foi(pe hartie de copt), una mai mica si una putin mai mare, in asa fel incat dupa ce s-au copt le-am putut taia in 3 foi egale. Le-am dar la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 5-7 minute(sau pana se rumenesc putin).

Intre timp se pune margarina si zaharul brun intr-o tigaie iar cand incepe sa se caramelizeze, se adauga 3 piersici taiate felii(una am lasat-o pentru decor) , vanilia si scortisoara. Am amestecat bine si am mai lasat cam 5 minute sa se inmoaie piersicile apoi le-am strivit cu furculita si le-am dat la frigider sa se raceasca mai repede.

Cand foile sunt gata se desprind de pe hartia de copt si se taie in trei parti egale. Marginile care raman de la foi, impreuna cu biscuitii se macina. Foile de gelatina se pun in apa rece 2-3 minute iar apoi se topesc la microunde(timp de 8-9 secunde).

Dupa ce am batut frisca(sau macar am incercat, tot lichida mi-a ramas, cumparasem de la alta marca) am adaugat biscuitii si piersicile si am amestecat, apoi a urmat si gelatina. Am pus crema in congelator pentru 15 minute.

Dupa acest timp a urmat asamblarea: crema impartita in 3 se imparte pe foi, apoi se decoreaza cu 1 piersica taiata cubulete si caramel.

Se poate servi imediat dar e mai buna dupa ce sta putin la frigider.

TIPS-URI

1

Daca frisca e tare, nu mai este nevoie de gelatina si biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici