m-am inspirat de pe blogul angel*s food
Cernem faina si in mijloc facem o gaura si adaugam zaharul, praful de copt, untul si oul batut si amestecam. Framantam aluatul iar treptat adaugam smantana pana rezulta un aluat elastic si nelipicios.
Impartim aluatul in doua, invelim individual bucatile in folie alimentara si dam la frigider minim 30 minute.
Umplutura: amestecam nuca macinata cu zaharul, esenta si dulceata de mere pana iese o pasta tare.
Luam cate o jumatate de piersica dupa ce s-au scurs bine de zeama si o umplem cu nuca si o lipim cu a 2 a jumatate.Continuam si cu restul si dam la rece
Luam o bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru.Formam o foaie cam cat e tava de mare si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt.Pudram cu gris deasupra si asezam piersicile pregatite anterior una langa alta.Unde sunt goluri adaugam nuca si deasupra asezam a doua foaie intinsa.
Dam tava la cuptor pana prajitura este aurie.
Cat timp tava este la cuptor pregatim siropul din compotul de piersici si zaharul. Le punem la fiert la foc mic pana se ingroasa si este lipicios.
Cand aproape este gata prajitura, o scoatem putin din cuptor si o ungem cu sirop dupa care o dam din nou la cuptor.
Dupa ce s-a copt bine o dam la racit si o pudram cu zahar