Prajitura cu piersici

de gaby_gabytza in Prajituri, 7 Feb 2019 | 3235 vizualizari

 

m-am inspirat de pe blogul angel*s food

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 600 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • esenta de lamaie
  • 100 g zahar
  • 150 ml smantana
  • Umplutura:
  • dulceata de mere
  • nuca
  • 100 g zahar
  • 3 cutii compot piersici
  • esenta vanilie
  • gris
  • nuca
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • compotul de la piersici
  • Decor:
  • zahar pudra
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Cernem faina si in mijloc facem o gaura si adaugam zaharul, praful de copt, untul si oul batut si amestecam. Framantam aluatul iar treptat adaugam smantana pana rezulta un aluat elastic si nelipicios.

Impartim aluatul in doua, invelim individual bucatile in folie alimentara si dam la frigider minim 30 minute.

Umplutura: amestecam nuca macinata cu zaharul, esenta si dulceata de mere pana iese o pasta tare.

Luam cate o jumatate de piersica dupa ce s-au scurs bine de zeama si o umplem cu nuca si o lipim cu a 2 a jumatate.Continuam si cu restul si dam la rece

Luam o bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru.Formam o foaie cam cat e tava de mare si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt.Pudram cu gris deasupra si asezam piersicile pregatite anterior una langa alta.Unde sunt goluri adaugam nuca si deasupra asezam a doua foaie intinsa.

Dam tava la cuptor pana prajitura este aurie.

Cat timp tava este la cuptor pregatim siropul din compotul de piersici si zaharul. Le punem la fiert la foc mic pana se ingroasa si este lipicios.

Cand aproape este gata prajitura, o scoatem putin din cuptor si o ungem cu sirop dupa care o dam din nou la cuptor.

Dupa ce s-a copt bine o dam la racit si o pudram cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]