Imi plac mult de tot prajiturile cu citrice si daca acum cateva zile am facut una cu lamaie si afine, aceasta am facut-o cu portocale si ciocolata. E facuta tot la Multicooker insa se poate face foarte bine si in cuptor.
E deliciosa, aromata, cu o textura pufoasa si placuta.
Untul la temperatura camerei il mixam pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand cate un ou mixand dupa fiecare.
Faina amestecata cu praful de copt o punem treptat si mixam cu mixerul pe treapta cea mai mica.
Adaugam coaja si sucul de la o portocala si mixam.
Punem apoi un plic de zahar vanilat, 2 lingurite portocala confiata si cateva bucatele de bilute de ciocolata (unele le-am rupt in doua altele le-am lasat asa intregi.
Ungem vasul cu unt si turnam compozitia in ea niveland frumos cu spatula. (pentru cuptor puteti folosi o tava de 24 de cm) .
Deasupra punem de jur imprejur cateva puncte de ciocolata (fulgi sau bucati de ciocolata).
Inchidem capacul si selectam functia "bake", setam temperatura la 150 grade si timpul de coacere 50 de min si apasam butonul start.
Daca folosim cuptorul, punem la 175 de minute timp de aprox 30 min.
Cand s-a gatat programul am deconectat aparatul de la priza si am lasat prajitura sa se raceasca putin dupa care am scos-o pe un platou si am pudrat cu zahar pudra.
1
Puteti folosi si mandarine iar in loc de bilutele mele de ciocolata puteti folosi fulgi de ciolata sau chiar ciocolata taiata bucatele