Pentru primul blat, taiem untul rece cubulete, apoi il amestecam cu faina, zaharul si oul. Framantam rapid pana untul s-a topit si s-au omogenizat toate ingredientele. Formam o bila din aluat, o infasuram in folie de plastic si o lasam la frigider pentru o jumatate de ora.
Spalam prunele si le taiem pe jumatate.
Pentru al doilea blat, separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam pe rand si lingurile de faina. Separat batem spuma albusurile si incorporam in acestea mixul de galbenusuri.
Intindem o foaie din primul blat de marimea tavii in care vrem sa coacem prajitura. O asezam in tava si asezam deasupra jumatatile de prune in care adaugam si cate putin zahar.
Introducem tava in cuptor pentru 15 minute, apoi turnam peste prune si blatul II. Introducem iarasi tava in cuptor si mai lasam la copt pana se rumeneste usor la suprafata.
Cand este gata, lasati prajitura la racit (daca aveti rabdare :-) ), taiati-o cubulete, presarati zahar pudra si rasfatati-va papilele gustative!!!
Enjoy!!!