Prajitura cu prune si bezea

de reisnaor_2006 in Prajituri, 16 Feb 2017 | 9312 vizualizari

 

Aceasta prajitura este un deliciu pe care il prepar destul de des.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de prune
  • 5 oua
  • 300 gr de faina
  • 150 gr de zahar
  • 150 gr de ulei
  • 150 gr de lapte
  • 1/2 praf de copt
  • Ptr bezea:
  • 3 albusuri de oua
  • 50 gr de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

     Spalam prunele si le scoatem samburii. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zahar, incorporam uleiul ca la maioneza si la sfarsit, adaugam laptele. Amestecam cele doua compozitii si incorporam faina amestecata cu praful de copt, cu ajutorul unei spatule si omogenizam bine.

      Compozitia rezultata, aluatul l-am turnat intr-o forma de tort pe care, in prealabil, am tapetat-o cu unt. Prunele le-am repartizat in forma; coacem prajiura la 180 grade C. Facem testul cu scobitoarea.

       Separat batem albusurile cu zaharul si, cand este prajitura aproape gata, scoatem forma din cuptor si turnam peste ea albusurile batute. Mai dam forma la cuptor, pana cand bezeaua devine aurie. Pofta buna!

TIPS-URI

1

acest aluat il putem folosi si in combinatie cu alte fructe.

2

daca nu faceti bezea, o puteti pudra cu zahar pudra si este un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]