Prajitura cu prune si blat de frisca

de LUK in Prajituri, 25 Sep 2011 | 5693 vizualizari

 

Reteta de blat este preluata de la reteta de "Chec cu frisca" al Laurei Adamache careia ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 200gr faina
  • 100gr amidon
  • 200gr zahar(reteta originala prevede 300gr..eu am folosit frisca indulcita si am considerat ca e buna si numai cu 200 de gr..si asa a fost)
  • 4 oua 
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 praf de copt
  • o jumatate de lingurita de scortisoara
  • 500gr prune
  • 150ml frisca lichida pentru ornat(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si blat de frisca:

 Mixam foarte bine ouale cu zaharul si cu scortisoara.Adaugam frisca lichida si mai mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.O incorporam in compozitia de mai sus.

Prunele taiate jumatati le pudram cu faina.(pe partea din interior).Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si aranjam prunele deasupra(eu le am presat putin si s-au cam lasat..).Coacem in cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 40min(incercati cu scobitoarea mijlocul prajiturii..daca scobitoarea iese curata inseamna ca si aluatul e copt).

Ei , acum ca s-a copt aveti 2 variante:

1.Pudrati prajitura fierbinte cu zahar pudra si o serviti ca atare(de preferat sa o taiati cand s-a racit)

2.Incercati sa scoateti prajitura din tava si sa o rasturnati cu prunele in sus(eu am preferat sa tai bucati pentru ca prunele erau prea jos in aluat si nu as fi putut scoate prajitura cu totul fara a ramane prunele lipite de  tava).Ei dupa ce scoateti prajitura..bucati sau intreaga..ornati cu frisca lichida batuta tare si presarati deasupra scortisoara.

E delicioasa.Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si blat de frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

03.10.2011, 09:38

bun

Cris2711 1

03.10.2011, 19:10

senzational

LUK 1

04.10.2011, 15:45

multumesc Cris,Sufletista

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Eszter Hazi