Prajitura cu rahat si ciocolata

de Panacris in Prajituri, 8 Oct 2012 | 10173 vizualizari

 

O prajitura inventata ad-hoc;)

 

INGREDIENTE

  • oua 8 bucati,
  • zahar tos 24 de linguri,
  • ulei de floarea soarelui 24 de linguri,
  • lapte degresat 24 de linguri,
  • faina alba de grau 500 g.,
  • paraf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • sare iodata 1 praf,
  • zeama si coaja de lamaie,
  • rahat colorat 250 g.,
  • ornamente de cicolata 50 g,
  • cacao 50 g.,
  • zahar pudra 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat si ciocolata:

Ouale se bat energic cu zaharul, zaharul vanilinat, pana se obtine o crema spumoasa, apoi se adauga uleiul, laptele amestecandu-se usor pana se incorporeaza totul. Faina se cerne impreuna cu praful de copt, peste  crema obtinuta mai sus,  adaugandu-se zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor pana se incorporeaza toate ingredientele. La final se adauga praful de cacao, amestecand usor, cat sa se creeze efectul de marmorat. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, se presara bucatile maruntite de rahat si ornamentele de ciocolata, amestecand usor, ptr a se incorpora. Prajitura se coace la foc temperat, cca 50 de minute. Dupa ce trece tesul scobitorii, prajitura, se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava. La servire se presara zahar pudra din belsug. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]