Prajitura cu urda dulce ca la mama

de klausenburger_adica Lacrima in Prajituri, 7 Iul 2009 | 29062 vizualizari

 

Mama mea e convinsa ca nu poate trece saptamana fara sa "mestereasca" cateva dulciuri, pe langa ce "combin" eu. Nu face prajituri cu crema, nici prea complicate (zice ea), dar face acele prajituri traditionale transilvane care ma leaga de copilarie. Si de la ea citire, iata o reteta de prajitura ardeleneasca cu urda, ca tot e vremea mulsului oilor si deci e vremea produselor de stana proaspete.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 500 gr. faina 000 sau 650
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 300 gr margarina
  • lapte caldut cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg urda dulce (ricotta)
  • 2 albusuri
  • 5 linguri de zaha
  • 300 gr stafide
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • 2 linguri de frisca dulce
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda dulce ca la mama:

Amestecati drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut si adaugati-o in faina. Adaugati galbenusurile si margarina topita si racita si amestecati, adaugand lapte caldut pana cand obtineti o coca potrivit de moale. Framantati pana cand coca se desprinde de mana si de vas.

Pentru umplutura: bateti albusurile spuma cu zaharul adaugati la final coaja de lamaie si stafidele si frisca dulce nebatuta. Aceasta compozitie se pune peste urda si se amesteca

Cum montam prajitura?

Impartiti aluatul in doua si intindeti o foaie de aluta in tava tapetata cu hartie de copt. Peste foaie asezati umplutura de urda si la final cealalta foaie de aluat pe care o intepati din loc in loc cu furculita. Dati la cuptorul incins in prealabil si lasati 20-30 de minute, in functie de cuptor. Cand scoateti prajitura pudrati-o abundent cu zahar pudra vanilat, cum gasiti la Dr. Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda dulce ca la mama" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si visine