Prajitura cu visine

de Oana in Prajituri, 22 Iul 2014 | 12496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cu ulei
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1 kg visine
  • o cescuta cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Mai intai pregatim visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar, apoi le lasam cel putin o jumatate de ora. Se pun apoi intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs.

Intre timp se pregateste pandispanul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea, iar galbenusurile se bat cu uleiul pana se ingroasa putin, ca la maioneza. Se rastoarna apoi galbenusurile peste albusuri si se incorporeaza usor, cu o paleta. Se adauga vanilia. Se amesteca faina cu praful de copt si se presara putin cate putin peste compozitia de oua si se amesteca de jos in sus. 

Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, se rastoarna compozitia de pandispan iar deasupra se presara visinele scurse bine de zeama.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa la copt 30-40 de minute, in functie de cuptor, la foc mediu, pana trece testul scobitorii.

Se scoate apoi tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca in tava. Se taie cand este rece si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata