Prajitura cu visine si smantana

de dariadeea in Prajituri, 17 Mai 2013 | 9284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina sau unt
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g de faina
  • 3 lingurite rase de praf de copt
  • 2 borcane compot de visine
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 600 g de smantana
  • 2 plicuri tort gelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si smantana:

Mai intai am scos visinile din compot,le-am scos samburii si le-am pus intr-o sita la scurs.Compotul se pastreaza pentru ca il vom folosi la preparearea jeleului.

Intr-un bol am batut cu mixerul untul (la temperatura camerei sa fie),am adaugat treptat 200 g de zahar,apoi ouale ,cate unul la diferenta de 1 min,dupa care am pus in 2 transe  faina amestecata bine cu praful de copt.Am amestecat foarte bine pana ce se omogenizeaza toate ingredientele.

Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 de grade timp de 30 de min.

Am scos tava din cuptor si am lasat la racit un pic.Intre timp am pregatit budinca conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100g de zahar si 750 ml lapte.Peste budinca fierbinte am adaugat smantana si am amestecat bine.

Peste blat am adaugat visinile bine scurse,peste care am intins crema de budinca.Am pus din nou la cuptor (in cuptorul fierbinte) pentru 25 de min.Dupa care am oprit cuptorul si am mai lasat 10 min cu usa cuprorului deschisa.Dupa care am scos si am lasat la racit.

Cand s-a racit am preparat tort-geleul rosu dupa indicatiile de pe ambalaj.Am folosit compotul de visine.

Am turnat peste budinca si am lasat la racit.Se portioneaza dupa ce s-a racit.Eu am bagat vreo 2 ore la frigider ,dupa care am portionat-o.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

18.05.2013, 17:49

ce bine arata

jullander999 1

21.05.2013, 12:48

dar ouale??? cate??

dariadeea 1

21.05.2013, 23:52

da, imi cer scuze 4 oua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cereale si fulgi de ovaz